Martin Halliku vallandamine võib viia ülikooli kohtu ette (20)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks päeva vaikinud Martin Hallik luges ühes Tallinna advokaadibüroos paberilt ette avalduse, et ta ei ole kellegi suhtes kasutanud vägivalda.
Kaks päeva vaikinud Martin Hallik luges ühes Tallinna advokaadibüroos paberilt ette avalduse, et ta ei ole kellegi suhtes kasutanud vägivalda. Foto: Tairo Lutter

Aastaid Tartu Ülikooli tippjuhtkonda kuulunud Martin Halliku ootamatu vallandamine väidetavalt ebaväärika käitumise tõttu võib ülikoolile tähendada kohtuteed, kus vallandamisotsuse põhjus tuleb ikkagi avalikkuse ette tuua. Seega võib Hallikust saada üks esimesi Eestis, kes hakkab ahistamissüüdistust endalt kohtusaalis maha pesema.

​Postimehe andmeil viis Halliku vallandamiseni rahulolematus raamatukogu naistöötajate seas, keda häirisid juba pikemat aega Halliku kõnepruugis tihti esinenud seksuaalse alatooniga märkused ja siivutused. Üks töötajaist andis lahkumisavalduse, selle peale tekkis asutuses laiem protest ning ülikooli kasutuses olevad tõendid ei põhine vaid ühe inimese ütlustel.

Ükski raamatukogu töötaja, kellega Postimees on viimastel päevadel püüdnud Halliku vallandamiseni viinud olukorrast rääkida, ei olnud nõus midagi selgitama.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles