Merereostus hajus enne patrull-laeva saabumist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlireostus meres.
Õlireostus meres. Foto: Peeter Langovits

Piirivalvelennuki meeskond avastas oletatava merereostuse Saaremaal asuvast Mõntu sadamast umbes kilomeetri kaugusel merel, kuid reostus jõudis patrull-laeva saabumisajaks haihtuda.


Korralist patrull-lendu teinud piirivalvelennuki meeskond avastas oletatava merereostuse hommikul kell 10.29, teatas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets.

Kaks laiku olid umbes kolme kilomeetrit pikkused ja kahe meetri laiused.

Kell 12 väljus Saaremaalt Roomassaare sadamast patrull-laev Valve, mille pardal oli kaks keskkonnakaitseinspektorit, et võtta proovid võimalikust reostusest.

Kuna sündmuspaigas ja selle läheduses laevameeskond otsitavaid reostusjälgi ei avastanud ja proove võtta ei õnnestunud, lõpetati otsingud ning suunduti tagasi Roomassaare sadamasse.

Metsa sõnul oli ilmselt tegemist kerge konsistentsiga vedelikuga, mis keskkonda ohustamata hajus.

Eile, edastatud satellidipildil samuti merereostusest jälgi ei olnud.

Mets ütles Postimees.ee'le, et pole teada, kas nähtud õlilaigus ja Sõrve sääre tipust leitud õlised linnud on seotud. Tema sõnul nähti täna reostust küll Sõrve sääre lähedal, kuid sääre tipuni on sellest paigast mitmeid kilomeetreid maad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles