Mart Raudsaar: prokuratuur Katrin Lusti vastu – pettuse põhivormid (7)

Mart Raudsaar
, ajakirjandusõppejõud, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamera.
Kaamera. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Samal ajal kui suured sulid sõidavad tõllas, on prokuratuur asumas seisukohale, et ajakirjanduseksperiment on karmi karistust vääriv pettus. Kui oleks vaja õõnestada Eesti riigi alustugesid, siis mina küll ei tea paremat moodust, kuidas seda teha, kirjutab kolumnist Mart Raudsaar.

Peale seadusetähe on olemas seaduse mõte, on öelnud minu vannutatud advokaadist vanavanaisa. Iseenesest – ei midagi geniaalset. Nagu ka mitte tsitaadis, milles ma ei ole enam kindel, kas seda ütles tema või olen seda lugenud antiiksetelt filosoofidelt: seadused ei saa eksisteerida lahus eetikast, vastasel korral pole õigustust nende eksistentsiks.

Ka diktatuuririigis on seadused, kuid nende seaduste mõte on teenida võrdsemast võrdseid ning eetilises mõttes (mõeldes 17. sajandi Briti filosoofidele) tekib rahval õigus revolutsiooniks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles