Tiit Terik: tänavu me Piritalt tasuta puulehti ära ei vea

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehekotid.
Lehekotid. Foto: Toomas Huik

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik kinnitas, et eelmise aasta suur lumi «sõi» suure osa heakorraks ettenähtud raha ära, mistõttu otsustati tänavu inimestelt mitte tasuta lehti ära vedama hakata.

Teriku sõnul ei ole teada, mida eelolev talv toob, mistõttu on mõistlik hoida raha lumerookimistele. Lehevedu läheks maksma umbes 8000 eurot.

«Loodame, et järgmisel aastal on see eelarverida natuke parem ja saame jälle lehtede äravedu jätkata,» ütles linnaosavanem. «Inimesed saavad aru, et teede lumest puhtana hoidmine on tähtsam kui lehtede äravedu.»

Nii viimases kui eelmises Pirita linnaosa lehes oli Teriku sõnul ka inimestele antud teada, et tänavu sügisel tasuta lehevedu ei tule. Mullu kasutas linnaosa 6500 majapidamisest leheveoteenust umbes kuuendik. Ära veeti 15 000 kotti.

Praegu on igal majapidamisel võimalik viia jäätmejaamadesse tasuta neli 100-liitrist kotti puulehti päevas. Suurema koguse eest tuleb juba maksta.

Ka kesklinna valitsus ei vea sel sügisel tasuta puulehti minema. Küll pakuvad veoteenust prügifirmad, seda aga raha eest. Näiteks firmal Jaakson Linnahooldus maksab ühe 150-liitrise lehekoti vedu 1.80 eurot. Ragn Sells kasseerib ühe koti eest sisse 2.37 eurot, 15. kotist alates on aga hind 2.10 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles