ERR.ee: Haapsalu Toomkirikus kuulutati linna juubeliaasta algust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu
Haapsalu Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haapsalu kaitsepühaku Johannese päeval kuulutati Toomkirikus linna juubeliaasta algust; tänane kuurortlinn sai linnaõigused 730 aastat tagasi ning seda on kavas väärikalt tähistada.


Juubeliaasta tipphetki jagub terveks suveks, kuid kulminatsioon on jaanipäevaeelsel nädalavahetusel, mil üritatakse ka taastada 20 aastat tagasi katkenud Haapsalu maratoni traditsioon. Selle viimane võitja pole ei keegi muu kui Andrus Veerpalu, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kuna kultuurimaja remonditakse, kanduvad juubeliüritused vanalinna ning linnusehoovi, sinna, mille rajamine Haapsalule kunagi linnaõigused andis.

«Haapsalu on hingav ja arenev ja inspireeriv ja kaunis ja seda kõike on meile meie külalised öelnud. Ma usun, et Haapsalu ilusad aastad on kõik ees veel,» rääkis Haapsalu aselinnapea Talis Vare.

Talis Vare usub sedagi, et kunagi saab pealinna taas rongiga sõita - Haapsalu üldplaneeringus on raudteejaama koht ju olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles