Kreitzbergi põrmu kodumaale saabumise aeg pole veel selgunud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Andres Ehrenpreis

Hiinas surnud riigikogu liikme Peeter Kreitzbergi põrmu kodumaale saabumise aeg pole veel teada ning ametnikud ei oska hinnata, kui kaua riigis vajalike toimingute tegemine aega võtab.

Hiina Rahvavabariigis koostavad vastavad ametkonnad välismaalase surma korral pärast isiku tuvastamist ja pereliikmete ning koduriigi saatkonna teavitamist surmatunnistuse, selle alusel vormistatakse muud ärasaatmiseks vajalikud dokumendid.

«Arvestada tuleb asjaoluga, et härra Kreitzbergi surma ja tänase hetke vahele jäi nädalavahetus, mil vastavad ametiasutused Pekingis ei tööta,» ütles Eesti konsul Pekingis Valdo Helmelaid.

«Igasuguste tähtaegade andmine jääb paraku spekulatsiooniks, seni on asjaajamine toimunud ilma viivitusteta ning Hiina ametnikud on olnud koostööaltid ja vastutulelikud,» lisas Helmelaid.

Välisministeeriumi kinnitusel korraldab põrmu transpordi Eestisse kindlustusfirma.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Peeter Kreitzberg suri möödunud neljapäeval töövisiidil Hiinas. 62-aastane Kreitzberg osales Eesti-Hiina parlamendirühma visiidil Hiinas, mis pidi kestma 28. oktoobrist 4. novembrini. Kreitzbergi suri hotellitoas, kuid surma põhjus ei ole veel teada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles