/nginx/o/2011/11/08/825286t1hd6d9.jpg)
4–6 portsu
20–25 min
330 kcal
2 kana rinnafileed
1 väike pea jääkapsast
basiiliku- ja mündilehti
2–3 sellerivart
1 fenkol
70 g suitsujuustu või küüslauguga suitsujuustu, sobib ka sulugunilaadne juust
2 dl hakitud arbuusi, maasikaid või kirsse
serveerimiseks 0,5 dl seedermänni seemneid, palsamiäädikat, krõbedat saia
Kastmeks:
2 tl sidrunimahla
4 sl oliiviõli
soola-pipart
Kuumuta kastrulis vesi keema ning heida sisse kanafileed. Madalda kuumust, kuni vesi vaid kergelt podiseb. Keeda kana nõnda u 7 minutit. Võta veest ja lõika õhukesteks viilakateks. Klopi kastmeained kausis segamini ja lisa käte vahel suupäraseks tükeldatud salatilehed, ürdid, kana, viilutatud seller, imeõhukesed juustuviilakad, arbuusikuubikud ja paberõhukeseks viilutatud fenkol. Viimast võid viilutada näiteks juustulõikuriga.
Serveerimisel puista peale kuival pannil kuldseks röstitud seedermänniseemneid ning tilguta lisaks palsamiäädikat. Serveeri hea krõbeda saiaga.