Muudetud lennugraafik vähendas Saaremaale lendajate arvu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaamahoone.
Kuressaare lennujaamahoone. Foto: Olev Uusmaa

Septembri lõpul hõrendatud Tallinna–Kuressaare lennugraafik ning vahetult enne seda kehtima hakanud kõrgem piletihind on reisijate arvu paraku kahandanud.

Saare maavalitsuse transpordinõunik Taavi Kurisoo ütles Saarte Häälele, et Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennuliinil tehti tänavu oktoobris 29 lendu ja reisijaid oli 829. See tegi lennuki keskmiseks täitumuseks kõnealusel perioodil 43 protsenti. Mullu oktoobris tehti Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennuliinil 34 lendu ja veeti 1175 reisijat. Toona tegid sellised näitajad lennuki keskmiseks täitumuseks 52 protsenti. Lihtsamalt öeldes oli selle aasta oktoobris seega igal lennul keskmiselt kolm inimest vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

«Loomulikult ei ole me praeguse olukorraga rahul ning otsime koos majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja AS-iga Estonian Air võimalusi järgmise aasta lennugraafiku tihendamiseks,» kinnitas Kurisoo.


Lennufirma PR-direktor Ilona Eskelinen ütles eile, et ta ei saa praegu veel öelda, milliseks kujunevad võimalused lennugraafikut tihendada. «Talvegraafik on paigas, selles osas pole muudatusi ette näha, aga suvegraafikust on veel vara rääkida – töö alles käib,» nentis Eskelinen.

Mõningast reisijatehulga vähenemist oli Estonian Airi andmeil märgata juba tänavu septembris, kui kehtima hakkas kõrgem piletihind, kuid neid näitajaid peeti pigem hooajaliseks nähtuseks.

Ilona Eskelinen selgitas siis, et reisijate arv on septembris alati veidi väiksem olnud kui augustis ning see tuleneb eelkõige puhkajate osakaalu vähenemisest. Kuna langus oli tänavu septembris aga võrreldes eelmise aastaga mõnevõrra suurem, siis oli üks peamisi tegureid, mis septembri tulemust mõjutas, piletihinna tõus, tunnistas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles