Tondiraba tunneli juures hakkavad seisma liftisaatjad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasuguse lapsevankriga Tondiraba tunnelisse ei pääse.
Igasuguse lapsevankriga Tondiraba tunnelisse ei pääse. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf tunnistas linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil, et Lasnamäel asuva Tondiraba tunneliga on tõesti probleeme, nagu Postimees täna kirjutas. Ühe lahendusena pakkus ta välja sotsiaalsetel töökohtadel töötavaid inimesi, kes hakkaksid ratastooliinimesi aitama.

«Eelkõige on need kommunikatsioonihäired, mis on tekkinud selle tunneliga,» märkis abilinnapea.

Ta lisas, et neljale küsimusele tuleb vastus leida, kuid juba täna või hiljemalt homme hommikuks on need probleemid lahendatud.

Klandorf kinnitas, et invalifti täna veel tõesti kasutada ei saa, sest lift on suletud vandaalikindlalt.

«Meie koostööpartnerid ei ole õigeid infotahvleid sinna välja pannud, et inimene teaks, kuhu ta peab helistama,» märkis abilinnapea. «Meil on olemas protokoll, kus Bauhaus lubas selle asja enda peale võtta, et kui teatud numbrile helistada, siis tulevad Bauhausi turvamehed kohale ja aitavad invalifti kasutada.»

Klandorfi sõnul on homme hommikuks küsimus lahendatud nii, et Tondiraba tunneli juurde läheb kaks Tallinna sotsiaalsetel töökohtadel töötavat inimest, kes hakkavad aitama ratastooliinimesi invalifti kasutamisel. See kestab niikaua, kuni invaühing on saanud endale liftivõtmed.

Abilinnapea sõnul ei vasta päris tõele see, et Tondiraba tunnelis olevad kaldteed ei sobi lapsevankritele. Ta lisas, et relsid on paigaldatud vastavalt projektile ja üldkasutatavate lastevankrite mõõtudele. Vankreid on aga erinevaid. Näiteks sellistega, kus ees on kõrvuti kaks väikest ratast ning taga suuremad rattad, ei saagi kaldteelt alla sõita.

«Me ei saa ju kõigi tänapäeval toodetavate lastevankrite mudelite järgi tunnelisse relsse paigaldada ning tellitavateks neid relsse ka teha ei saa,» kinnitas Klandorf.

Tunnelist Bauhausi kaubamajani kulgeva tee puudumist selgitas abilinnapea asjaoluga, et Bauhausile tuleb selle puudujäägi kõrvaldamiseks rohkem aega anda. Lepingu järgi peab ehituskaubamaja kõnnitee siiski rajama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles