Kurjategijate kastreerimiskulud tasub maksumaksja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Justiitsminister Kristen Michal ütles täna riigikogu ees, et esimesel aastal võib seksuaalkurjategijate keemilisele kastreerimisele kuluda umbes 45 000 eurot.

Michal ütles Andres Anvelti küsimusele vastuseks, et vähemalt alguses on planeerinud, et vajaminev raha tuleb maksumaksjalt.

«Need ülejäänud kulud, kui isik viibib vanglas, on ka olemas,» sõnas Michal. «Me oleme täna planeerinud, et esimestel käivitusaastatel on see suurusjärk 45–47 000 eurot ja minu arvates see raha on hästi kulutatud.»

Arutelude käigus käidi Michali sõnul välja mõte, et kulud võiks kanda pedofiil, kuid ekspertide sõnul võib siis juhtuda, et väga tihti selles programmis ei osaleta.

«Tullakse välja ja ühiskonnaohtlikkus on suurem. Meie huvi oleks, et see ohtlikkus oleks väiksem ja selle eest justkui maksumaksja ka tegelikult maksab,» selgitas Michal.

Ta nentis siiski, et ei välista võimalust, et mingi osa või suurema osa ravist, kui süsteemi muudetakse, hakatakse sisse nõudma neilt, kes sellele ravile alluvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles