Nestor: rumalalt koostatud kobareelnõud toovad kaasa ainult segadust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor kurdab, et valitsuse poolt parlamenti saadetud kobareelnõud on tihti arusaamatult ja ebapraktiliselt koostatud ning toovad kaasa segadust ja ebapädeva menetluse komisjonides, Nestori sõnul üritab valitsus mugavuse huvides kokku liidetud eelnõudega lihtsalt riigikogust üle sõita.

Nestor ütles ERR Uudistele, et kõige veidram olukord on töötu- ja haigekassa reservide riigistamise küsimusega seoses, ning selgitas, et valitsus koostas kobareelnõu, kus on Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmise ajutise korralduse seaduse, kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seaduse, kohtute raamatupidamiskeskuse rahandusministeeriumi valitsemisalasse üleviimisega seotud seaduste, riigieelarve seaduse ning vabariigi valitsuse seaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadus.

«Seda menetleb hoopis põhiseaduskomisjon, selleks, et muuta riigieelarve baasseadust, mis käsitleb ka tegelikult sama teemat (töötu- ja haigekassa reservide riigistamine), on see teises eelnõus, meil on juhtunud nii, et need teemad, mis peaks tegelikult samas kobaras olema, on eraldi kobarates,» ütles Nestor.

«Ühtepidi me tegeleme alkoholi aktsiisi ja embrüokaitse ja kunstliku viljastamisega ühes eelnõus ja samal ajal töötu- ja haigekassa reservide riigistamise küsimusega kahes eelnõus, see on täielik rumalus,» lausus ta.

«Mugavuse huvides topitakse neid asju kokku, istutakse riigikogule pähe, praegu osaliselt õnnestus neid kobaraid teha väiksemaks, aga mõistuse järgi ühe teema eelnõusid kokku panna ei ole välja tulnud,» rääkis Nestor, meenutades, et aastaid muudeti riigieelarve aruteluga seoses erinevaid seadusi viksil ja viisakal moel andes kõik need seadused riigikogule üle enne riigieelarvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles