Ansip: ärge vaimustuge maailmalõpu kuulutajatest

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansipi arvates ei tasuks muretsed asjade pärast, mida meie ei suuda muuta.

Ansipi sõnul on ta lugenud analüüsi, et Eestis pole majandusedu olemaski ja see on illusioon.

«Sellist illusiooni tahaks nautida paljud riigid üle maailma - kui teised on hädas tohutu valitsussektori võlakoormaga, siis Eestis on see 5,8 protsenti ehk praktiliselt midagi võrreldes Kreeka või Itaaliaga,» sõnas Ansip. «Ärge vaimustuge maailmalõpu kuulutajatest.»

Ansipi arvates tuleks rohkem eneseusku kasuks tervele riigile.

«Kui kodanikud usuks oma riiki, siis tulemused oleks paremad - kui sisendame endale, et oleme kuristiku äärel, siis ükskord kuristiku põhjast end leiame,» sõnas Ansip.

Ansipi hinnangul ei tasuks südamesse võtta teiste muresid, mis sinust suurest ei sõltu. Küll aga tasub muretseda asjade pärast, mida sa muuta suudad.

«Eesti asi on praegu finantskriisis hoida oma rahandus heas korras ja mitte vääratada teelt, mis on edu toonud - seda suudame kindlasti teha,» kinnitas Ansip. «Siis peame aitama neid, kes on hätta sattunud, kuid see on tingimuslik - antakse laenu. Kuid meie ei saa nende probleeme lahendada. Kreeka probleemide lahendus on Kreekas endas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles