Merest leitud linnaametnik suri uppumise tagajärjel

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit. Foto: Erakogu

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas, et eile sukelduja poolt Tallinna linnahalli lähedalt muuli juurest leitud noore mehe surnukeha oli linnaametnik Romet Põldme oma ning ta hukkus uppumise tagajärjel.


«Surma põhjuseks oli uppumine,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe. «Tal oli küll pindmisi vigastusi, kuid need ei põhjustanud hukkumist.»

Samas märkis Rannajõe, et kriminaalmenetlus algatati tapmist käsitleva paragrahvi alusel ning uurimine peaks andma vastuse ka küsimusele, kuidas mees surmakohta sattus.

Teadaolevalt nägi Põldmet (25) viimasena tema ülemus Malle Pahapill, kui nad koos Kesklinna linnaosavalitsuse jõulupeolt kodu poole sõitsid. Kell oli siis umbes 1.20. Koduteel jäi Põldme taksosse magama, kuid Pahapilli sõnul ei saanud öelda, et mees umbjoobes oleks olnud.

Kotzebue tänavale Põldme kodu juurde jõudes äratas samas kandis elav Pahapill mehe üles ja juhatas kodu poole. Naise sõnul ongi tema viimane pilt Põldmest, kui too kodu poole astuma hakkas.

Viimased poolteist aastat Kesklinna valitsuses töötanud Põldme ülesanne oli menetleda detailplaneeringuid.

Surnukeha leiti eile kella 15.45 paiku, kui sukeldumisklubi Oxygen tegi traditsiooniliselt linnahalli juures aasta viimaseid sukeldumisi.

«Päris suur ehmatus,» ütles klubi juhataja Kert Meidra. Kuigi mees on varemgi uppunuid veest välja toonud, ei ole ta niimoodi juhuslikult varem surnukehale otsa komistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles