Starman püüab Vene kanalite hinda alla kaubelda

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee.

Kaabeltelevisioonifirma Starman teatas, et pole päri venekeelsete telekanalite Pervõi Baltiskii Kanal (PBK) ja Ren-TV edastamise eest küsitava hinnaga ning jätkab vahendajaga läbirääkimisi.

Kõigi teiste Vene telekanalite edastamiseks on Starmanil kehtivad lepingud ka uueks aastaks, teatas firma.

Venekeelne Postimees.ee kirjutas täna ajalehte Molodjož Estonii vahendades, et tuhanded televaatajad Eestis võivad jääda aastavahetusel ilma võimalusest vaadata Vene telekanaleid, kuna kaabellevifirmad ei suuda jõuda edastamistasude osas kokkuleppele.

Probleem tekkis sellest, et MTÜ Balti Autorite ja Leviliit (BALL) kehtestas detsembri keskel operaatorfirmadele uued tingimused Ren-TV ja PBK edastamiseks, mis tõstavad edastamise tasu 300 protsendi võrra.

Starmani võrguarendusdirektori Indrek Ildi sõnul soovib firma jätkata PBK ja Ren-TV edastamist.

«Läbirääkimiste põhiküsimus on selles, kas kanaleid vahendava MTÜ Balti Autorite ja Leviliidu küsitav 300-protsendiline hinnatõus kahe Vene telekanali levitamisõiguse jätkamiseks on tänases majandussituatsioonis mõistlik, sest nii järsk hinnahüpe saab tulla vaid televaatajate rahakoti arvelt,» selgitas Ild firma tänases pressiteates.

Ildi sõnul edastas firma oma ettepanekud Balti Autorite ja Leviliidule juba detsembri alguses, kuid tänaseks pole tagasisidet saadud. «Seetõttu oleme tänaseks pöördunud lahenduse leidmiseks ka otse telekanalite poole,» lisas ta.

Kõigi vene telekanalite aastavahetusprogrammid on Starmani klientidele firma teatel igal juhul kättesaadavad.

«Starmani võrgus on täna nähtavad 18 venekeelset telekanalit, neist 16, muuhulgas populaarsete NTV Miri ja RTVi edastamiseks uuel aastal on Starmanil kokkulepped olemas. Soovime sõlmida kokkuleppe PBK ja Ren-TV edastamise üle nii meie kaabel-tv kui maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv võrgus, kuid hetkel sõltub see ennekõike teisest poolest,» nentis Ild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles