Toobal: prokuratuur teeb Viisitammega Panovi?

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakonverentsil annab Keskerakonna Pärnu piirkonna esimees Mart Viisitamm lõppeva aasta tegevustele hinnangu.
Aastakonverentsil annab Keskerakonna Pärnu piirkonna esimees Mart Viisitamm lõppeva aasta tegevustele hinnangu. Foto: Ants Liigus

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul pole uudises, et Mart Viisitamm jääb Lääne ringkonnaprokuratuuri menetluse alla midagi üllatavat, kuna prokuratuurile on alati keskerakondlased erilist huvi pakkunud ning neid puudutavad menetlused kipuvad reeglina venima.


«Tahtmatult meenub siinkohal kurikuulus Panovi juhtum, mille puhul väntsutati süütut meest aastaid, enne kui riigiprokurör tõendite nappusel süüdistusest loobus ja Vladimir Panov õigeks mõisteti. Vahepeal oli aga meie «vaba» ajakirjandus jõudnud inimese juba mitmeid kordi süüdi mõista,» kirjutab Toobal oma ajaveebis.

Toobal märgib, et talle meeldib riigi peaprokuröri Norman Aasa mõte, et süüdistuse esitamise hetkel on kogutud tõenditele tuginedes isiku süüdimõistmine tunduvalt tõenäolisem kui õigeksmõistmine.

«Täna käitub prokuratuur aga vastupidi. Pole küll väga tõendeid, aga esitab kahtlustuse või süüdistuse ära ja siis hakkavad vaatama, kas selleks tegelikult ka põhjust ja alust oli,» leiab poliitik.

Toobal lisab, et tema arvates on Eestis on tekkinud kaks tõemonopoli, mis mitte kellegi ees oma tegevust põhjendama ei pea: meedia ja prokuratuur.

«Lähiajalugu on kahjuks näidanud, et prokuratuur on kõike muud kui eksimatu. Samuti ei tohiks koheselt kahtlustuse või süüdistuse esitamisele järgneda meediapoolset avalikku hukkamõistu. Minu teada kehtib Eestis siiski endiselt süütuse presumptsioon,» märgib Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles