Hukkunud ametniku taskutest leiti telefon ja raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit. Foto: Erakogu

Tallinna linnahalli lähedalt muuli juurest leitud Tallinna linnaametniku Romet Põldme juurest leiti tema telefon ning sularaha, seetõttu ei ole tema hukkumisel ilmselt tegu röövmõrvaga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul leiti hukkunu taskutest tema mobiiltelefon ja sularaha. «Seetõttu ei ole röövmõrva versioon tõesti eriti tõenäoline, ehkki otseselt välistada ei saa midagi.»

Surnukeha oli vees olnud ligikaudu nädal, ehk ka mõned päevad peale. Rannajõe sõnul kattub see ajaga, mil noor linnaametnik pärast pidu kaduma jäi.

Ühtegi kahtlustatavat uurijatel veel ei ole. Seda, keda juhtunu uurimise käigus üle kuulatakse, ei saanud pressiesindaja täpsustada.

«Uurijad püüavad selgitada, mis Põldmega juhtus, kas oli see õnnetus või ta tapeti ja kui tapeti, siis kes seda tegi,» lisas Rannajõe.

Mehe surma põhjuseks oli uppumine, sest ehkki tal oli küll pindmisi vigastusi, ei põhjustanud need hukkumist.

Kriminaalmenetlus algatati tapmist käsitleva paragrahvi alusel ning uurimine peaks andma vastuse ka küsimusele, kuidas mees surmakohta sattus.

Teadaolevalt nägi Põldmet (25) viimasena tema ülemus Malle Pahapill 19. detsembril, kui nad taksoga koos Kesklinna linnaosavalitsuse jõulupeolt kodu poole sõitsid. Kotzebue tänaval läks Põldme oma kodu juures taksost välja ja hakkas kodu poole astuma.

Viimased poolteist aastat Kesklinna valitsuses töötanud Põldme ülesanne oli menetleda detailplaneeringuid.

Surnukeha leiti eile kella 15.45 paiku, kui sukeldumisklubi Oxygen tegi traditsiooniliselt linnahalli juures aasta viimaseid sukeldumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles