Tamkivi teadis Värimäe pistisejuurdlusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi teadis Ida-Virumaa keskkonnateenistuse juhti Agu Värimäed puudutavast pistiseuurimisest juba pool aastat, seda käis mees talle ise rääkimas.

«Et mingi pahandus oli, see ei ole mulle üllatus, sest Värimäe käis mulle ise rääkimas, et uuritakse ja ta on käinud ülekuulamisel,» sõnas Tamkivi. «Tema väide oli, et süüdistused on alusetud, tegu on isikliku viha või kättemaksuga,» lisas minister.

Tamkivi sõnul on tegu kahtlemata kahetsusväärse looga, et niisugused asjad juhtuvad, ning ta rõhutas, et kui mingi süü peaks Värimäel olema, selgitab selle kindlasti välja kohus.

Minister lisas, et rohkem käimasolevaid juurdlusi oma alluvate kohta tal praegu teada ei ole.

Tamkivi ei osanud öelda, kas keskkonnaministeeriumi haldusalas on praegu kõige enam korruptsioonialaseid juhtumeid uurimisel. «Selge on see, et nii maadevahetus, ressursside kasutus, lubade väljastus, piirangud, aga ka keskkonnainspektsiooni tegevus ja trahvimine - need on kõik valdkonnad, mis inimesi puudutavad,» märkis minister.

Tamkivi oli selle poolt, et igasuguseid korruptiivseid signaale tuleb kaitsepolitseil kontrollida ning uskus, et juurdlus selgitab tõe välja.

Viru Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Ida-Virumaa keskkonnateenistuse juhatajat Agu Värimäed oma ametiseisundi kuritarvitamises. Süüdistuse järgi nõudis Värimäe Toila vallas oleva kinnistu omanikult pistisena kinnistul asuva tee aluse maa müüki, eesmärgiga liita antud maatükk oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles