ERR.ee: Kehrat ähvardab jätkuvalt veepuhastusseadmete sulgemine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kehra paberivabrik ähvardab sulgeda ettevõtte veepuhastusseadmed, kui Anija vald ei tule vastu vabriku nõudmisele tõsta veepuhastuse hindu.


Seni sõltub vald paberivabriku puhastusseadmetest. Ettevõtte omanik küsib vallalt 400 000 krooni kuus, põhjendades seda asjaoluga, et tehase seismise ajal ongi võimsa puhastusseadme käigushoidmine kulukam, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Anija abivallavanem Valeri Jõgioja tunnistas, et vald ei tunne end tekkinud olukorras kindlalt. Hiljuti sai vallavalitsus tehasest kirja, milles ettevõtte omanik AS Horizon ähvardas veepuhastuse hinna tõstmata jätmisel sulgeda veepuhastusseadmed alates 1. jaanuarist.

Ajutise lahendusena on vallal plaanis rekonstrueerida kohalik munitsipaalettevõte Velko, et see tuleks juba paari kuu pärast toime reovee puhastamisega, paberivabrikust sõltumata.

Esmaspäeval kogunenud kriisikomisjon otsustas, et 8. jaanuaril tulevad Kehra paberivabriku töötajaid nõustama tööturuameti ja töötukassa esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles