Rõivas kinnitas Eesti toetust Türgi püüdlustele ühineda euroliiduga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas kinnitas täna üle Eesti toetuse Türgi püüdlustele ühineda Euroopa Liiduga ja Türgi viisavabadusele.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas kinnitas täna üle Eesti toetuse Türgi püüdlustele ühineda Euroopa Liiduga ja Türgi viisavabadusele. Foto: Kristi Sõber / riigikogu kantselei

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas kinnitas täna üle Eesti toetuse Türgi püüdlustele ühineda Euroopa Liiduga ja Türgi viisavabadusele.

Riigikogu ELi asjade komisjoni ja Eesti-Türgi parlamendirühma tänasel kohtumisel Türgi ELi asjade ministri ja pealäbirääkija Egemen Bağışiga keskenduti kahe riigi kahepoolsetele suhetele ja ärikontaktide edendamisele, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Bağış andis ülevaate Türgis läbiviidavatest reformidest, märkides muuhulgas, et naiste võrdõiguslikkuse tagamiseks on Türgi parlamendis loodud soolise võrdõiguslikkuse komisjon.

«Eesti toetab ELi laienemist, kuna see suurendab kogu Euroopa julgeolekut ja heaolu. ELi laienemine parandab Euroopa Liidu konkurentsivõimet ja poliitilist mõju kogu maailmas. Kuid nagu iga kandidaatriik, peab ka Türgi liitumise edenemiseks tegema omapoolseid ettevalmistusi ja reforme,» ütles Taavi Rõivas tänasel kohtumisel.

Rõivase sõnul tuleks suuremat tähelepanu pöörata ärisuhete edendamisele. «Türgi on üks suurema majanduskasvuga riike ja samas on Eesti Euroopa Liidu riigina atraktiivne turg, et tuua siia Türgi investeeringuid. Kindlasti arendaks kahepoolseid majandus- ja kultuurisuhteid otselennu liini avamine Eesti ja Türgi vahel ning Türgi kodanike suurem liikumisvabadus,» märkis Rõivas.

Bağış kinnitas Türgi poolset huvi lennuliini avamiseks ja kahepoolsete ärisuhete edendamisele, rõhutades samas vajadust lahendada Türgi viisaprobleem, osutades, et Türgi on ainus ELi kandidaatriik, mille kodanikud peavad taotlema Schengeni ruumi sisenemiseks viisat.

Tänasel kohtumisel osalesid lisaks Rõivasele ELi asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko, komisjoni liige Jevgeni Ossinovski ning Eesti-Türgi parlamendirühma esimees Kadri Simson, aseesimees Sven Sester ning rühma liikmed Olga Sõtnik ja Maret Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles