TV3: Tallinna reisisadamas kontrolliti koormakinnitusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Rahvusvahelise politseinike koolitusprogrammi raames kontrolliti täna Tallinna reisisadama juures rasketranspordi koormate kinnitust. Selgus, et vigu on äärmiselt palju.

Politseinikke oli kokku sõitnud seitsmest riigist ja reisisadama juures kontrolliti täiesti juhuslikult liiklusest võetud autode koormate kinnitusi, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Koormate valesti või kehvasti kinnitamine on äärmiselt tüüpiline rikkumine.

«Vähemalt Eesti tasandil ei pea erilist haridust isegi olema, et üks või teine koorem on halvasti kinnitatud,» rääkis liiklusametnik Priit Tuuna.

Süü ei ole alati autojuhi poolne. Palju oleks ka ära teha logistikakeskustel.

«Autojuht võib-olla teab, kuidas koorem kinni saada, aga ta ei tea selle kauba iseärasusi – kuidas tohib kinnitada, kustkohast tohib rihma paigaldada, võib-olla peab mingeid muud meetodeid kasutama. See informatsioon on kõik tegelikult kauba saatjal,» rääkis Tuuna.

Rahvusvaheline koolitus on oluline ka sellepärast, et politsei kogu Euroopas viiks koormate kinnituskontrolli läbi ühistel alustel ja jälgiks samu nõudeid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles