Loomaaia surikaadipaaril sündisid pojad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surikaadipere
Surikaadipere Foto: Maaja Kitsing

Tali hakkab viimaks tasapisi märku andma, kuid esimesed hallaööd ei peleta veel kõiki soojamaa-asukaid siseruumidesse. Päikeselist päeva naudivad õues veel nii pelikanid, flamingod kui ka mustluiged. Isegi niiske nahaga kääbusjõehobud pääsevad tunnikeseks õue jalutama, rääkimata elevantidest.


Rõõmsaid uudiseid on teatada loomaaia troopikamajast. Pühapäeval sündis uuel surikaadipaaril kolm poega. Oktoobri keskel ilmavalgust näinud luitekassi poegadel aga on silmad juba avanenud, kuigi turvalisest pesast nad esialgu veel välja ei tule.

Elevandimaja vööthiirte seltskond läbis noorenduskuuri, nüüd on ekspositsioonis neli saledat ja krapsakat isendit.

Eelmise nädala lõpul jalaluu murdnud siberi kaljukitse emasloom uinutati ja sõidutati Västriku loomakliinikusse. Kaks ja pool tundi kestnud operatsioonil paigaldati tagajäsemele aparaat ning seejärel toodi loom tagasi turvalisse aedikusse toibuma ja paranema.

Valminud on uus loomaaia kalender, mis soovijatele on saaval ka loomaaia kassas. Loomaaia loodushariduse osakond on ametis suurkiskjate nädala ettevalmistamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles