Eesti avas USAs kümnenda aukonsulaadi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Eesti lipud
USA ja Eesti lipud Foto: Toomas Huik

Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Marina Kaljurand ja peakonsul New Yorgis Sten Schwede avasid eile õhtul uue aukonsulaadi Louisiana osariigis New Orleansis, mis on Eesti kümnes aukonsulaat Ameerika Ühendriikides.

Eesti uus aukonsul on Gerard P. McGovern, teatas välisministeerium.

Suursaadik Marina Kaljurand avaldas lootust, et aukonsulaadi avamisega elavnevad Eesti ja Louisiana osariigi vahelised kultuurisidemeid ja turism ning rõhutas, et New Orleans kui Mehhiko lahe ääres ning Mississippi jõe suudmes asuv ainus USA süvaveesadam loob ka väga hea võimaluse Eestiga kaubandussuhete arendamiseks. Aukonsul ütles, et tal on suur au esindada Ameerika Ühendriikide ühes lõunapoolseimas osariigis nii edukat riiki nagu on olnud Eesti.

Gerard McGovern sündis 8. novembril 1957. aastal New Orleansis. Kõrghariduse omandas ta Loyola Ülikoolis majanduse ja rahanduse alal ning alustas karjääri kunstivaldkonnas, korraldades oma venna tööde müüki. Seejärel suundus McGovern kinnisvaraärisse, kus töötas paarkümmend aastat.

Eesti aukonsul New Orleansis on olnud tegev ka kohalikus Rotary klubis ning maailma kaubanduskeskuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles