Kaljuveer: ma ei kujuta tuima ja külma reporterit ette

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pall on taas Eesti väravas
Pall on taas Eesti väravas Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri hinnangul peavadki spordikommentaarid olema emotsionaalsed ja hinnangulised, kuigi reporterite kohus on mõnikord enda emotsioone taltsutada.

Eesti ja Iirimaa reedest kohtumist kommenteerisid ETV otse-eetris Kristjan Kalkun ja Indrek Zelinski ning tuld ja tõrva sai nende suust kaela kohtunik Viktor Kassai ning vahepeal vihjati isegi võimalusele, et kuskilt ülevalt on kohtunikule antud suuniseid.

«Kui reporterid midagi ei arva, istuvad nad vale koha peal - eriti, kui mängib Eesti riigi koondis,» sõnas Kaljuveer. «Siis ei saa olla erapooletu - oleme eestlaste poolt. Emotsionaalsus peab käima asja juurde ja kuigi peame emotsioone kontrollima, käivad mõnikord lained üle pea.»

Kaljuveeri sõnul on täiesti normaalne, et kommentaatorid enda riigi pallureid toetavad. Ta viitas Lõuna-Ameerika jalgpalliülekannetele, kus värava puhul kostub reporteri suust minuteid vältav rõõmuhüüd.

«Kui keegi meie reporteritest teeb reportaaži tuima näoga ja pole Eesti meeskonna poolt, peab ta uue ameti valima,» arvas Kaljuveer. «Kuid kui koondis mängib halvasti, siis tuleb ka seda külmalt öelda.»

Tema sõnul on näiteks Zelinski varem koondist kritiseerinud, kuid siis pole keegi sellele tähelepanu juhtinud.

«Ei hakka detailidesse ja kohtuniku töösse laskuma, kuid sedasama, mida ütlesid kommentaatorid, arvas publik kohapeal,» toonitas Kaljuveer.

Eesti ja Iirimaa kohtuvad uuesti teisipäeval Dublinis, sellestki mängust teeb ETV otseülekande ning taas kommenteerivad kohtumist Kalkun ja Zelinski.

«See reporterite tandem on emotsionaalses mõttes hea ja nad sobivad,» selgitas Kaljuveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles