ERR: Tallinn läheb Kosmose kino müügiga uuele katsele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Sellel nädalal üritab Tallinn juba neljandat korda enampakkumisega müüki panna Kosmose kino hoonet, kus asub Eesti suurim kinosaal.

Loodud mugavuste tase lubaks rääkida Kosmosest kui Eesti esinduskinost, kuid ometi on viimased kümme aastat töötatud kahjumiga, möödunud aastal oli see 2,5 miljonit Eesti krooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aastaid tagasi arutati Eesti Filmi sihtasutuses ka Kosmose tulevikku väärtfilmikinona, ent juba siis oli selge, et 737 kohaga saali on raske majandada ning praeguse müügiprotsessi teeb veel keerulisemaks asjaolu, et tegemist on arhitektuurimälestisega.

Moskvas projekteeritud ja 1964. aastaks arhitekt Ilmar Laasi ümbertöödeldud hoones kuuluvad säilitamisele ja eksponeerimisele isegi ootesaali lae valgustiavad ja kassaruumi valgustid, välisfassaadist rääkimata.

«Kahtlemata oleks tervitatav, kui kinnistu omandataks selliselt, et seal see isik hakkaks põhitegevusega ehk kino näitamisega tegelema, sest tulenevalt muinsuskaitse tingimustest seal muud äri ajada, kui kino näitamine, ei ole võimalik,» märkis Tallinna linnavaraameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles