Munitsipaalmaja elanik grillis elutoas šašlõkki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keda kirjutise autor silmas pidas, pole teada.
Keda kirjutise autor silmas pidas, pole teada. Foto: Stansilav Moškov / Den Za Dnjom

Informatsiooni valguses, et Raadiku tänava munitsipaalmajadest hakatakse probleemseid elanikke välja tõstma, läks Den za Dnjom koha peale vaatama, kuidas linnalt elamispinna saanud inimesed siis elavad ning avastas palju huvitavat.

Mõnes neist majadest pole elada tõesti võimalik, akendest loobitakse välja jäätmeid, treppidel leidub suitsukonisid ja kondoome ning klaasikilde, liftis võib aga leida väljaheiteid, kirjutas ajaleht Den za Dnjom.

Kuuldes, et säärast korralagedust tekitavad inimesed võidakse korteritest välja tõsta, on elanikud õnnelikud.

Lasnamäe linnaosavalitsuse elamukomisjoni esimehe asetäitja Valeri Kislitsõn rääkis, kuidas ühe ringkäigu ajal ilmnes, et üks elanik küpsetas elutoas šašlõkki. «Kujutage ette, ta grillis elutoa keskel parketil, kogu tuba oli suitsu ja tahma täis... temalt küsiti, miks ta nii teeb ja ta vastas õlgu kehitades, et on kogu aeg harjunud niimoodi tegema.»

Korteri ruutmeetri maksumus Raadikul on vanas vääringus 25-30 krooni. Võlgnike ja asotsiaalsete elanike tõttu on viimasel ajal hakatud tavapärase viie aasta asemel elanikega lepinguid sõlmima ühe aasta peale. Selle ajaga saab selgeks, mida konkreetsed inimesed endast kujutavad.

Arutatakse ka võimalust, et kortereid jagava komisjoni ette peavad ilmuma kõik üürniku pereliikmed.

«Meil pole õigust inimesi tänavale visata. Võlgnikele ja asotsiaalse eluviisiga inimestele määratakse teistsugune eluase, mis pole enam munitsipaal-, vaid sotsiaalmajas. Erinevus on selles, et tegu pole enam näiteks kolmetoalise korteriga, vaid pisikese 9-12-ruutmeetrise toaga majas, kus on üks tualettruum korruse kohta. Sotsiaalmajas on korteri ruutmeetri hind pigem sümboolne. Aga munitsipaalkorterist pärit üürivõlg ei kao kuhugi, see tuleb ikkagi ära tasuda,» kinnitas Kislitsõn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles