Eesti toetab Euroopa Liidu laienemise jätkumist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet ütles eileõhtusel Euroopa Liidu välisministrite Euroopa Liidu edasise laienemise teemalisel arutelul Brüsselis, et hoolimata hetkel valitsevast laienemisele ebasoodsast õhustikust peame tagama laienemispoliitika jätkumise vastavalt kehtivatele põhimõtetele.


Paet märkis, et kuigi Euroopa Liidu laienemisse on positiivset impulssi toonud liitumisläbirääkimiste lõpetamine Horvaatiaga ja sisuliste läbirääkimisteni jõudmine Islandiga, ei ole edasise laienemise jaoks soodne aeg jätkuva majandus- ja euroala kriisi tõttu. «Samas peame olemasolevas ajamomendis edasi minema, sest see on laienemispoliitika võti,» lausus ta.

Paeti sõnul toetab Eesti liitumisläbirääkimiste alustamist Montenegroga ja kandidaatriigi staatuse andmist Serbiale.

«Loodame, et laienemisprotsess jätkub ka Türgiga. Peame kahetsusväärseks, et läbirääkimistel Türgi kui Euroopa Liidule olulise strateegilise partneriga pole juba üle aasta olnud edasiminekut,» sõnas minister. «Euroopa Liit peab nägema oma strateegilisi huvisid piiride taga ning tegelema varjupaiga-, rände- ja viisaküsimustega ning seda eriti Türgiga.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles