Ülehomme jõuab Tallinna Raekoja platsile jõulupuu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal tuuakse Raekoja platsi kuusk Kuusalust.
Sel aastal tuuakse Raekoja platsi kuusk Kuusalust. Foto: Kesklinna valitsus

Neljapäeval, 17. novembril püstitatakse Raekoja platsile linna keskne jõulupuu.


Harjumaal Kuusalu vallas Hirvli külas kasvava 20 meetri kõrguse kuusehiiglase transpordib Raekoja platsile Tallinna Kesklinna Valitsuse poolt väljakuulutatud hanke võitnud OÜ Kesklinna Pargid, kes on sama tööd teinud juba mitmel aastal. Sponsorluse korras annab kuuseveoks suure treileri koos juhiga Hansatrans OÜ, vahendas Raepress.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on esinduskuuse linna toomine iga-aastane jõulueelne pidulik toiming ning hea, et selle teostajal on piisav varasem kogemus.

Kuuse transportimistöid juhtiva OÜ Kesklinna Pargid juhatuse liikme Silver Kallase sõnul toimub puuhiiglase mahavõtmine kell kaheksa hommikul. «Kui metsakaunitari treilerile paigutamine sujub ilma vahejuhtumiteta, jõuame Raekoja platsile orienteeruvalt kell 14,» kinnitas Kallas.

Kuuske hakkab ehtima 80 LED lambiketti 9600 tulukesega ning 15 komplekti lumepallvalgusteid kokku 300 valguspunktiga. Kuuse latva kaunistab kolme valgusketiga ladvatäht. Valgustus lülitatakse kuusel sisse 27. novembril peale esimese advendiküünla süütamist.

Traditsiooniliselt süütavad Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla ja esinevad tervituskõnega Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu, kell 14 algaval pidulikul üritusel laulavad Tallinna praostkonna Jaani, Kaarli, Püha Vaimu, Peeteli, Toomkoguduse, Nõmme Rahu, Viimsi ja Saksa koguduste koorid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles