Kohus alustas kütusevaraste süüasja arutamist

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohtus algas kakao-ubade ja masuudi varguse ja müügiga ning rahapesuga seotud kohtuprotsess, millel oli 14 süüdistatavat. Pildil vasakult ROMAN BOLEZIN, STANISLAV OMELCHENKO, ALEKSANR ŠEIBAK, VOLDEMAR KARKUS, VLADIMIR VASSILJEV, ANATOLI SATSJUK, GEORGI GRIGORJEV, MIHHAIL ŠEIBAK, STEPAN ZUBKEVITSH, PAVEL GUROV ning rida taga pool OLEG GUBAREV.
Harju Maakohtus algas kakao-ubade ja masuudi varguse ja müügiga ning rahapesuga seotud kohtuprotsess, millel oli 14 süüdistatavat. Pildil vasakult ROMAN BOLEZIN, STANISLAV OMELCHENKO, ALEKSANR ŠEIBAK, VOLDEMAR KARKUS, VLADIMIR VASSILJEV, ANATOLI SATSJUK, GEORGI GRIGORJEV, MIHHAIL ŠEIBAK, STEPAN ZUBKEVITSH, PAVEL GUROV ning rida taga pool OLEG GUBAREV. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kuna kaks süüalust ei ilmunud täna Harju maakohtusse, siis lükkus  edasi kohtuprotsess 15- liikmelise jõugu üle, keda süüdistatakse transiiditorudest suures koguses kütuse varastamises ja rahapesus. Uus istung määrati neljapäevale.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt jõudis jõuk Maardus asuvast transiiditorust masuuti varastada viie kuu jooksul – 2008. aasta oktoobrist kuni 2009. aasta veebruarini. Kokku fikseeriti tagantjärele 76 masuudi varastamise juhtumit, millega tekitati AS-ile Vopka E.O.S seitsme miljoni kroonine kahju.

Masuudi kättesaamiseks puuris jõuk transiiditorusse ava, kuhu paigaldati kraan ja pumbati masuut varaste kasutada olnud paakautosse. Varastatud kraami hoiti jõugule kuuluva ettevõtte mahutis ja selle legaliseerimiseks võltsiti dokumente.

Uurimisandmete kohaselt oli jõugu juht Aleksandr Šeibak (38), kes pidas koos kahe abilisega ühiskassat, kust maksti masuudivargusel kaasa aidanud inimestele töötasu. Kokku andis prokuratuur varguses, kuritegelikku ühendusse kuulumises ja rahapesu süüdistusega kohtu alla 14 inimest.

Süüdistus hõlmab ka enne masuudivargusi, 2008. aasta 17. augustil Maardu lähedal toimunud suure kahjuga kakaoubade vargust, kui vedurijuhi teadmiselt varastati Eesti raudteele kuuluvatest vagunitest 726 kotti ehk 46 tonni kakaoube. Ainuüksi selle varguse kahju oli 1,37 miljonit krooni.

14 süüdistavast ei ilmunud tänasele avaistungile kaks meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles