Tallinn muudab kaevetööde eeskirja nõudmised konkreetsemaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd Nõmmel.
Kaevetööd Nõmmel. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus kiidab homsel istungil heaks muudatused kaevetööde eeskirjas, mis muudavad kaevetööde järelevalve tõhusamaks ja tööde tegijatele esitatavad nõuded selgemaks.


See peaks tulevikus aitama vähendada kaevetööde eeskirja rikkumisi.Käesoleval aastal on Tallinna väärteoasjade registri andmetel munitsipaalpolitsei ameti menetluses 21 väärteoasja kaevetööde eeskirja nõuete rikkumise kohta ja kiirmenetluse otsusega on määratud 16 trahvi kogusummas 2358 eurot.

Alates 2011. aasta maist korraldab munitsipaalpolitsei koos kommunaalameti järelevalveametnikega iganädalasi ühisreidie kaevetööobjektidel ning rikkumise avastamisel alustab mupo väärteomenetlust.

Kaevetööde kohta teabe saamiseks kasutavad järelevalveametnikud linna operatiivinfo andmebaasi, kus saab teavet kaevetööde kohta, mida tehakse kommunaalameti väljastatud lubade alusel.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul koostati Tallinna linna kaevetööde eeskirja muudatused lähtudes linna sisekontrolöri teenistuse poolt läbiviidud auditist ja linnaametite ning linnaosade valitsuste ettepanekutest. «Arvesse võeti ka tehnovõrkude valdajate ettepanekud ning sisulised muudatused tegi Tallinna Kommunaalamet, kelle igapäevane ülesanne ongi kõige muu kõrval kaevetööde korraldamine ja järelevalve,» ütles Klandorf.

Praegu kehtiv kaevetööde eeskiri kinnitati 2004. aasta septembris. Uus eeskiri hakkab linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt kehtima alates 2012. aasta jaanuarist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles