Tallinna raekoda läheb kaheks kuuks remonti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna raekoda sulgeb veebruaris kaheks kuuks uksed, et teha ruumides sanitaarremonti ja täiendada suvehooajaks näitusi.

Remonti alustatakse raekoja keldrist, kust külastajad linna esindushoones ekskursiooni tegemiseks tavaliselt sisenevad. Korda tehakse seinad, mis on praegu väga halvas seisus.

Raekoja direktor Elvira Liiver Holmström ei saanud remondiks kuluvatest summadest veel rääkida, sest need on veel täpsustamisel.

Kuna tulevaks aastaks ette nähtud raekoja investeerimisraha ei saadud, jäävad ära suuremad tööd.

«Soovisime ette võtta keldripõranda vahetuse ja sellega seoses teha ka arheoloogilised kaevamised, sest selle all on osa vana drenaaži, mille oleks saanud avada,» rääkis Liiver Holmström. Investeeringuraha tulemata jäämise tõttu jäävad sel aastal need tööd ära.

Remonti tehakse ka raekoja töötajate ruumides. «Oleme elanud boheemlase elu, sest ega raekojas ei ole kabinette - minu kasutada on vana varakamber ja vanas kütteruumis istuvad projektijuhid. Vaja on riiuleid, kappe, kuhu panna aastatega kogunenud raamatuid ja dokumente, samuti uut valgustust,» kirjeldas raekoja direktor.

Aprillis alustab raekoda külastajate vastuvõtmist uue hooga.

«Kasutame remondiaega selleks, et suvehooajaks valmistuda, valmistame ette uusi näitusi,» lisas ta.

Liiver Holmström selgitas, et raekoja museaalne pool on põnev ja ka omatulu jaoks väga oluline, sest muutub üha populaarsemaks. «Kaheks kuuks suvel muutume täitsa muuseumiks: külaline siseneb keldrist ja kuni tornini on linna esindushoone täielikult vaadeldav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles