Eesti konsul Tadžikistanis soovib osaleda kohtuistungil Eesti kodaniku üle

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist. Foto: SCANPIX

Alaliselt Kasahstanis Astanas resideeruv Eesti konsul Tadžikistanis taotles eile võimalust osaleda järgmisel Eesti kodaniku üle peetaval kohtuistungil.

«Eesti konsul on alates teisipäevast taas Dušanbes,» teatas välisministeeriumi pressiesindaja Helen Rits Postimehele.

Tadžikistanis viibiv Eesti diplomaat kohtus eile Euroopa Liidu Tadžikistani esinduse ja sealse Saksa saatkonna esindajatega.

«Välisministeerium jätkab suhtlemist Tadžikistani ametivõimudega, tegeleme küsimusega kahepoolselt ja koostöös Euroopa Liidu partnerite ning Venemaaga,» sõnas Rits.

«Samuti toimusid kohtumised Tadžikistani välisministeeriumis, kus meie diplomaat taotles kohtumist Eesti kodanikuga ja võimalust osaleda järgmisel kohtuistungil,» rääkis Rits.

«Samuti on meie diplomaat suhelnud Eesti kodanikku esindava advokaadiga. Eesti diplomaat soovib võimalusel kohtuda ka kohtunikuga, kes hakkab pidama uut istungit.»

«Täna on samuti toimunud kohtumised Tadžikistani ametivõimude ja ELi esindajatega ning suhtlus kohapeal jätkub ka järgnevatel päevadel,» kinnitas pressiesindaja.

Välisminister Urmas Paeti sõnul töötab välisministeerium Tadžikistanis vangi mõistetud Eesti kodanikust lenduri Aleksei Rudenko võimalikult kiire Eestisse toomise nimel.

Tadžikistanis vangi mõistetud kahe piloodi kassatsioonkaebus võeti täna ametlikult vastu Hatloni vilajeti teise astme kohtusse, teatas advokaat Gulom Bobojev.

Kurgonteppa kohus mõistis Eesti kodaniku Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši 8. novembril süüdi piiririkkumises ja salakaubaveos ning määras neile 8,5-aastase vangistuse.

Vastavalt Tadžikistani seadustele tuleb kassatsioonkaebus vaadata üle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles