Politseiautodele pannakse infotelefoni number

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto
Politseiauto Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sellest nädalast võib Eesti politseisõidukitel näha lisaks tavapärastele politsei kleebistele ka PPA infonumbrit 612 3000, politsei hädaabinumbrit ja veebiaadressi www.politsei.ee.

«Politseisõiduk on kui liikuv visiitkaart ning loodame, et kahe eristuva telefoninumbriga autod jäävad silma ja teadlikkus universaalse infonumbri olemasolust suureneb,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) teeninduskeskuse juht Tatjana Portnova. Ta lisas, et päästeametiga sarnased sõidukite kleebised on hea viis, kuidas suurendada inimeste teadlikkust kliendiinfo 612 3000 olemasolust.

PPA kriisireguleerimisebüroo juht Marti Magnuse sõnul teenib infonumbri kuvamine sõidukitel eelkõige hädaabikõnesid vastu võtvate juhtimiskeskuste koormuse vähendamise eesmärki. «Täna saavad juhtimiskeskused üle Eesti suurel hulgal infokõnesid, mis politsei operatiivset sekkumist ei vaja. Samas on liinid nende kõnede ajal abivajajate jaoks hõivatud, mistõttu võib kellegi jaoks abi saamine selle võrra viibida,» selgitas Magnus.

Eelmisel nädalal politseile üle antud uued sõidukid on kõik infokleebistega varustatud. Juba kasutuses olevatele autodele pannakse kleebiseid järkjärgult. Kleebitav kiri on INFO 612 3000, telefonimärk ja 110 ning www.politsei.ee. Tulevikus tulevad sarnase infoga, kuid vastavalt sõiduki tüübile kohandatud kleebised kõikidele PPA operatiivvärvides sõidukitele, nii sõiduautodele kui ka bussidele.

612 3000 on PPA kliendiinfo number, mis töötab argipäeviti kella 8-18. See number annab infot PPA põhivaldkondade töö ja teenuste kohta ning aitab leida õigeid kontakte. Hädaabinumber 110 on ööpäevane operatiivnumber, kuhu tuleb helistada siis, kui vajatakse politsei kiiret abi või teatatakse süüteost või liiklusõnnetusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles