Laagna lasteaia vanema ja haridusametniku kirjavahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaed.
Laagna Rukkilille lasteaed. Foto: Priit Simson / Postimees

Postimees avaldab Laagna Rukkilille lasteaia mänguväljaku ohutuse pärast  muretseva lapsevanema (nimi toimetusele teada) kirjavahetuse Tallinna haridusameti ametnikuga, kelle poole lapsevanem aprillis pöördus.

Tere

Mul on küsimus lasteaia hoovis olevate atraktsioonide kohta. Kas Tallinna Linnavalitsus korraldab järelvalvet ka lasteaia hoovis olevate atraktsioonide kohta?

Laagna Rukkilille lasteaias on osad lastele mõeldud ronimisvahendid lagunenud, üks isegi ilma piirdeta ülemisel osal. Ka on seal väikelastele sobimatut metallist ronimispuud. Olen lapsevanemana mures oma väikese lapse turvalisuse pärast antud lasteaia hoovis mängides. Lähenemas on kevad ja lapsed hakkavad järjest rohkem aega veetma õues. Kas on ette nähtud lasteaedadel eelarve, millega nad oma hoovis olevaid atraktsioone uuendada saaksid?

Lasnamäe Linnaosavalitus on palju panustanud linnaosasisestesse mänguväljakutesse, mis on väga tore. Aga oleks vaja ka lasteaias käivate laste heaolu silmas pidada ja ka nende igapäevane õuesmängimine toredaks ja turvaliseks muuta.


Tallinna haridusametniku vastus

Lp lapsevanem

Tänan pöördumise eest. Tallinna Linnavalitsus ei korralda järelvalvet lasteaedade hoovides olevate atraktsioonide üle. Iga lasteaed koostab perioodiliselt riskianalüüsi ja hindab sealhulgas ka oma õuealal olevate mänguvahendite turvalisust.

Lasteaiad saavad oma hoovis olevaid atraktsioone uuendada oma eelarvevahendite piire. Eraldi eelarvet selles osas lasteaedadele eraldatud ei ole. Samas said 2006. ja 2007. aastal enamus Tallinna lasteaedu uued mänguväljakud projekti «100 mänguväljakut» raames. Nende hulgas oli ka Tallinna Lasteaed Laagna Rukkilill. Loomulikult ei ole see piisav suure, 12-rühmalise lasteaia jaoks. Seoses majanduslangusega viimastel aastatel linna poolt lasteaedadesse uusi mänguväljakuid ehitatud ei ole, kuid kindlasti jätkub see majandusolukorra paranedes.

Lagunenud mänguvahendite eemaldamiseks õuealalt on lasteaiad leidnud ise lahenduse. Vestlesin ka Laagna Rukkilille direktoriga sellel teemal ja ta kinnitas, et lasteaias on sellele mõeldud ning õueala mänguvahendite teemat on arutatud ka hoolekoguga. Seega soovitan Teil pöörduda lasteaia direktori poole ja vestelda õueala turvalisuse teemal. Teie ettepanekud on lasteaias oodatud, et laste igapäevane õuesmängimine toredaks ja turvalisemaks muuta.

Lugupidamisega
Anne Targem ,

Alushariduse osakonna vanemspetsialist
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles