Mõrvasüüga Lasnamäe kurikamees palus kohtusaalis korraldada leinaseisaku

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Einroos oli 2016. aasta juunis kohtu all liiklussüüteo pärast, mis andis talle hüüdnime Kurikamees. Einroosil oli kohtus seljas Pätsi Pardid pesapalliklubi särk.
Urmas Einroos oli 2016. aasta juunis kohtu all liiklussüüteo pärast, mis andis talle hüüdnime Kurikamees. Einroosil oli kohtus seljas Pätsi Pardid pesapalliklubi särk. Foto: Sander Ilvest

Lasnamäel paar aastat tagasi kurikaga liikluses vehkides tuntust kogunud Urmas Einroos seisis täna Harju maakohtu ees süüdistatuna oma naise mõrvas.

Kohtusaalis Einroos ennast süüdi ei tunnistanud, küll aga oli tal etteheiteid kõigile saalisviibijatele - ajakirjanikele, enda kaitsjale ja prokurörile. Kohtunik pidi Einroosi korduvalt korrale kutsuma. Kohtusse toodi mees nii jala- kui käeraudades, mille üle ta ise siirast imestust tundis. «Ma ei ole kunagi põgenenud,» teatas ta. Lisaks palus Einroos saalis korraldada minutilise leinaseisaku tapetud naise mälestuseks. Sellest kohtunik keeldus.

Urmas Einroosi kohtuistung 6.09.2018. Pildil Urmas Einroosi kaitsja.
Urmas Einroosi kohtuistung 6.09.2018. Pildil Urmas Einroosi kaitsja. Foto: Tairo Lutter

Meest süüdistatakse selles, et mullu 13. augustil peksis Einroos Nõmmel asuvas korteris mitu tundi naist, kellega ta oli olnud varasemalt lähisuhtes. Prokuratuuri hinnangul soovis ta naist piinata. Võiks arvata, et afektiseisundis inimene suudab mõne tunni pärast oma tegude koletust mõista. Einroosi jaoks oli see aga alles algus.

Pärast peksmist vägistas ta naise, kes oli varem olnud talle lähedane. Seejärel viis ta ohvri Paunküla veehoidla äärde, kus jätkas peksmist. Lõpuks kägistas ta naise surnuks. Naise surnukeha leiti peatselt ning sama päeva õhtul peeti Einroos juba kinni.

Meest läbi otsides jõudsid uurijad õõvastava leiuni. Einroos oli kägistamisele eelnenud tegevust tükati filminud. Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallase sõnul on neil videofaile, mida Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Natalia Miilvee saab kasutada mõrva tõendamiseks.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee ütles, et uurimisversiooni kohaselt soovis süüdistatav varalist kasu saada. «Meie andmetel on naine mehe kasuks testamendi teinud,» selgitas prokurör.

Samuti süüdistatakse meest selles, et ta röövis naiselt sularaha ja vääriskiviga kuldsõrmuse.

Sama kriminaalasja raames süüdistatakse Einroosi veel selles, et 2016. aastal pani ta Tallinnas Laagna teelt Võidujooksu tänavale suunduval juurdesõiduteel toime avaliku korra raske rikkumise. Nimelt väljus ta enda sõidukist Kia Sorento ja võttis kaasa kurika, millega hakkas ähvardama teises autos olnud meest. Lisaks ähvardas ta kannatanut tema vara rikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles