Lasteaiaõpetaja: laste rühmad on liiga suured

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Laagna Rukkilille lasteaed, kus katkisel turnimisredelil sai surma kolmeaastane poiss.
Pildil Laagna Rukkilille lasteaed, kus katkisel turnimisredelil sai surma kolmeaastane poiss. Foto: Priit Simson

Eile Tallinnas Lasnamäel Rukkilille lasteaias juhtunud traagilise õnnetuse üks põhjus oli see, et laste arv rühmas oli liiga suur ning õpetaja ei jõudnud kõiki lapsi jälgida, arvab Eesti Lasteaednike Liidu juhatuse liige Marju Reinvart.

Marju Reinvart rääkis intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et koolieelse lasteasutuse seadus sätestab, millised rühmad võivad lasteaias olla ja mitu last võib rühmas olla, kuid lisas, et tema teada ei põhine need arvud konkreetsetel uuringutel, vahendab ERR Uudised.

Reinvart ütles, et lasteaednike liidu arvates oleks normaalne, kui ühe õpetaja kohta oleks seitse kuni kaheksa last, mitte 14-24 nagu praegused normid ette näevad.

«Kui toas on meil veel olemas õpetajaabid, siis õues on tõesti kõik 24 – kui 24 on kohal – ühe õpetaja jaoks ja ega ta kerge ei ole, iga laps vajab ju valvamist, jälgimist, õpetamist,» ütles Reinvart.

Lasteaedniku sõnul vajaks koolieelse lasteasutuse seadus selles osas kindlast muutmist ning veel ütles ta, et õpetajaabid peaksid saama pedagoogilise hariduse kas või kutsehariduse tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles