Valitsus soovitab riigisaladusega seotutel Venemaale mitte minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir. Foto on illustratiivne.
Eesti-Vene piir. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks /

Valitsuse liikmed soovitasid neljapäeval riigiametnikel ja teistel, kes puutuvad kokku riigisaladusega, Venemaale mitte reisida.

«Soovitan riigisaladusega kokkupuutuvatel inimestel Venemaale mitte reisida,» ütles kaitseminister Jüri Luik vastuseks küsimusele, mis puudutas kolmapäeval avalikuks saanud riigireetmise juhtumit. «Loomulikult on diplomaate, kes töötavad Venemaal, aga teistel soovitan mitte reisida,» lisas Luik.

«Mul pole sellele midagi lisada,» tõdes peaminister Jüri Ratas samas.

Justiitsminster Urmas Reinsalu meenutas, et kehtiv õigus näeb reale ametitele ette mõnesse välisriiki reisimisel teavitamise kohustuse. Reinsalu viitas ka sellele, et Venemaa eriteenistused on minevikus röövinud Eesti riigiametniku meie oma territooriumilt. Selles valguses on soovitatav ametnikel, kes on seotud riigisaladusega, Venemaa territooriumil mitte viibida, märkis Reinsalu.

Kaitsepolitseiamet, riigiprokuratuur ja kaitsevägi andsid kolmapäeval teada, et prokuratuuri taotlusel on Harju maakohus võtnud vahi alla major Deniss Metsavase ja tema isa, 1953. aastal sündinud Pjotr Volini, neid kahtlustatakse riigireetmises. Arvatavalt aitas Metsavase kogutud infot Venemaale toimetada tema isa, kelle käimine Venemaal ei äratanud tähelepanu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles