Piltuudis: lasteaiad kutsusid töömehed vanu redeleid maha võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaed Tallinnas Kalamajas oli töömees Aleksandrile eile õhtul juba kolmas koht, kuhu tal paluti tulla, et vanad nõukogudeaegsed metallredelid läbi saagida.
Kellukese lasteaed Tallinnas Kalamajas oli töömees Aleksandrile eile õhtul juba kolmas koht, kuhu tal paluti tulla, et vanad nõukogudeaegsed metallredelid läbi saagida. Foto: Priit Simson

Üleeilne traagiline õnnetus Tallinnas Laagna Rukkilille lasteaias, kus 3-aastane poiss sai metallredelil turnides surma, sundis lasteaedu nii pealinnas kui ka mujal Eestis oma mänguväljakuid kriitilisema pilguga üle vaatama, kirjutab Anneli Ammas tänases Postimehes.

Kui Kellukese lasteaia direktor Tamara Borsuk kümme aastat tagasi Kalamajja lasteaeda juhatama asus, oli hoov nõukogudeaegseid ronimisriistu täis. Nüüd on alles jäänud vaid kolmnurksed redelid, mida igal kevadel üle värvitakse, kuigi õpetajad lapsi neile ronima ei luba.

«Neil redeleil on ohtlikke kohti, kuhu lapsed jopega kinni võivad jääda,» näitas Borsuk eil¬e Kellukese hoovis kõrguvaid redeleid. See, et ka need tuleb ühel päeval maha võtta, oli Kellukeses juba ammu jutuks, aga eile helistas juhataja metallkonstruktsioone maha võtvasse ja minema vedavasse firmasse.

«Kui varem olen uurinud, on teenuse eest ka raha küsitud, aga nüüd leidsin töömehi, kes tasuta maha võtavad ja metalli endale saavad,» tundis direktor kergendust. Lasteaias on ju iga sent arvel. Töömees Aleksandri (pildil) jaoks oli Kellukese lasteaed eile juba kolmas ja tänaseks on tal veel mitu tellimust ees.

Borsuk on tänaseks kutsunud kohale ühe mänguväljakute paigaldaja, et ohtliku betoon¬alusega karussell kas üldse ära võtta või pehmete mattidega katta. Seegi töö oli ammu plaanis, aga nüüd enam ei oodata.

Eilne hommik algas ka Kellukeses lapsevanemate e-kirjade ja telefonikõnedega: kas kõik on korras või on ehk abi vaja? Tulevaks nädalaks leppis osa vanemaid kokku kiirkoosoleku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles