Riigireetur enne tähtaega vanglast ei pääse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm.
Herman Simm. Foto: Peeter Langovits / PM/Scanpic Baltics

Riigireetur Herman Simm leppis kohtumäärusega, millega teda ei vabastatud enne tähtaega vanglast.

Nii Tartu maakohus kui ka ringkonnakohus leidsid suvel, et Simmi (71) enne tähtaega vanglast vabastamine pole põhjendatud, kirjutab ERR uudised. Simmi vabastamist toetas küll Tartu vangla, kuid sellele oli vastu prokuratuur.

Simm loobus kohtumääruste vaidlustamisest riigikohtus. Kohus leidis, et vaatamata mitmele positiivsele asjaolule ei ole Simmi ennetähtaegne vabastamine jätkuvalt võimalik eelkõige tema toimepandud kuriteo asjaolude ja süü suuruse tõttu.

Harju maakohus tunnistas Simmi 2009. aasta 25. veebruaril süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises Vene välisluureteenistusele (SVR) ja karistas teda 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Süüdistusmaterjalidest selgub, et Simm edastas SVRile vähemalt 3000 salajase Eesti dokumendi, samuti sadu välisriikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide salastatud dokumente.

Samuti andis Simm oma kontaktisikutele edasi Eestis elavate inimeste isikuandmeid, mille abil saaks kallutada neid riigireetmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles