Novembris tõusis toetus opositsioonierakondadele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna toetus rühib taas ülesmäge, sotsiaaldemokraadid edestavad neid veel ühe protsendipunktiga. Pildil Keskerakonna 13. kongress augustis.
Keskerakonna toetus rühib taas ülesmäge, sotsiaaldemokraadid edestavad neid veel ühe protsendipunktiga. Pildil Keskerakonna 13. kongress augustis. Foto: Priit Simson

Novembrikuus tõusis nii Keskerakonna kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus,
selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.
 

Parlamendierakondadest on oma toetust kasvatanud opositsioonierakonnad Keskerakond ja SDE, neist esimese toetus kerkis võrreldes oktoobriga kolme protsendipunkti võrra 23-le protsendile, SDE toetus tõusis ühe protsendipunkti võrra 24-le protsendile.

Reformierakonna toetus on novembris uuringu kohaselt 31 protsenti, oktoobris oli toetus 32 protsenti. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus jäi oktoobrikuuga samale tasemele – 16 protsenti.

Erakonna Eestimaa Rohelised toetus on oktoobriga võrreldes langenud neljalt protsendilt kolmele protsendile, Rahvaliidu toetus on jäänud kahe protsendi tasemele.

Kokku küsitleti perioodil 26. oktoobrist 16. novembrini 794 valimisealist kodanikku. Novembris oli «ei oska öelda» vastanute osakaal 30 protsenti.

Tabeljaotustes on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles