Vene portaal: Sadovnitši vabastatakse, Rudenko saatus pole teada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Rudenko
Aleksei Rudenko Foto: Asia-Plus

Tadžikistani president Emomali Rahmon andis korralduse vabastada 8,5 aastaks vangi mõistetud Vene lendur Vladimir Sadovnitši, samas ei ole tema Eesti kodanikust kolleegi Aleksei Rudenko saatuse kohta midagi teada, vahendas Peterburi uudisteportaal Neva24.

Väidetavalt agentuurile Interfaks toetudes kirjutas portaal, et Tadžikistani kaitseminister Šerali Hairullojev teatas enda Vene kolleegile Anatoli Serdjukovile, et Sadovnitši vabastamise küsimus lahendatakse positiivselt, vahendas ERR Uudised.

Aleksei Rudenko, kes samuti nagu Sadovnitši on kaheksaks ja pooleks aastaks vangi mõistetud, saatuse kohta ei ole midagi teatatud.

Agentuuri Interfaks uudisteportaalis ei ole seda teadet seni avaldatud.

Välisministeeriumi andmetel ei ole Tadžikistani võimud Eesti ja Vene kodaniku karistuse muutmist otsustanud. Küll aga on positiivseid hoiakuid karistuse vähendamise osas väljendatud nii Eestile kui ka Venemaa esindajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles