Video: Tallinnas sildus hiigellaev, mille pardal isegi ronimispark

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul sildus Tallinnas läbi aegade suurim laev, mis Eesti vetesse sattunud. Võrreldes meie Megastariga on MSC Meraviglia kolm ja pool korda suurem.

Kui 333,3 meetrit pikk MSC Preziosa on kõige pikem laev, mis sel suvel Tallinnat külastanud, siis kruiisilaev MSC Meraviglia on kogumahutavuselt (GT-171 000) suurim laev, mis läbi aegade Eesti vetes käinud.

Üks maailma suurimaid kruiisilaevu tõi täna Eestisse 4613 reisijat ja 1554 meeskonnaliiget.

«Seal on natuke liiga palju rahvast. Seal on ronimispark. Ma ei arva, et inimestel oleks seda laeva peal vaja,» kirjeldas kruiisiturist Alin MSC Meravigliat. 

Vanemmerelootsi Gunnar Kellamovi sõnul rääkis talle laeva kapten, et järgmisel suvel hakkab MSC Meraviglia siin juba iga kahe nädala tagant käima – turistide huvi Eesti vastu pidavat olema nii suur.

Kuigi nii mõnigi laeval viibinud turistidest tunnistas, et pole kunagi Eestist midagi kuulnudki, leidus ka neid, kel eeltöö enne linnapeale minekut tehtud. Nii teadsid Lõuna-Aafrikast kohale tulnud Neisha ja Ravi Rampersad, et Eestist on pärit Skype ning Tallinna näol on tegemist IT pealinnaga.  

Meie rahvustoiduga aafriklased aga nii hästi kursis ei olnud. «Ma arvan, et karbid?» pakkus Ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles