Piltuudis: vanglatööstuse kolimist varjutab saladuseloor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium saatis ajakirjaniku päringule vastuseks sellise dokumendi.
Justiitsministeerium saatis ajakirjaniku päringule vastuseks sellise dokumendi. Foto: Postimees

Postimees küsis rohkem kui kolm nädalat tagasi justiitsministeeriumilt juba juunis valminud analüüsi riigile kuuluva Eesti Vanglatööstuse võimaliku Jõhvi kolimise kohta. Analüüsi lubati pidevalt, öeldes, et hetkel on veel kinni katmisel ärisaladust sisaldavad kohad.

Täna saatis ministeerium välja pressiteate kolimisotsusest ja Postimehele edastati viimaks ka analüüs (pildil). Ajakirjandusele esitatud kolimisanalüüsi firma juhile ja töötajatele ei näidatud.

«Matusemeeleolu,» kirjeldas täna ettevõtte uhiuuest Tabasalu hoonest Jõhvi kolimisest teada saanud Eesti Vanglatööstuse juht Voldemar Nellis oma kaheksa töötaja reedeõhtust tuju.

Suured uudised kipuvad ikka tulema reedeti. Vanglates kinnipeetavate toodetava korraldamise, ladustamise ja müügiga tegeleva riigifirma Eesti Vanglatööstuse juht Nellis sai selle ettevalmistusena neljapäeva hilisõhtul firma nõukogu liikmelt, sotsiaalministeeriumi asekantslerilt Rait Kuuselt telefonikõne. Ta sai ülesandeks oma töötajad hommikul kell 11ks kontorisse kokku kutsuda.

Vanglatööstuse kaheksa töökoha öisest kolimisaktsioonist loe lähemalt homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles