Vanglatööstus sai üle öö kolimiskäsu (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatööstuse uus, mullu valminud hoone Harjumaal Tabasalus.
Vanglatööstuse uus, mullu valminud hoone Harjumaal Tabasalus. Foto: Mihkel Maripuu

«Matusemeeleolu,» iseloomustas eile Jõhvi kolimise käsu saanud Eesti Vanglatööstuse juht oma kaheksa töötaja reedeõhtust tuju uhiuues Tabasalu hoones.

Suured uudised kipuvad ikka tulema reedeti. Vangide toodetavat kaupa vedava, ladustava ja müüva riigifirma juht Voldemar Nellis oli eelmise päeva hilisõhtul saanud telefonikõne firma nõukogu liikmelt, sotsiaalministeeriumi asekantslerilt Rait Kuuselt. Too käskis Nellisel töötajad hommikul kella 11 kontorisse kokku kutsuda. Kuuse oli öelnud, et tuleb töötajatele kolimisest rääkima.

Et firma kolimist kaalutakse, teati juba märtsis. Kolimise analüüs oli valmis juba enne jaanipäeva. Töötajad olid pauku oodanud juba mõnda aega.

Juba magama sättinud Nellis hakkas öö hakul oma inimesi läbi helistama. Näiteks tootmis- ja finantsjuht ei pidanuks reedel muidu üldse kontorisse tulema, kuid Nellis palus neil siiski tulla. See tegi inimesed ärevaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles