Savisaar Soome ajalehele: paljud eestlased soovivad mu surma, aga mina hakkan hoopis hotelli pidama (25)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Harju maakohtus.
Edgar Savisaar Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna endine esimees ja Tallinna ekslinnapea Edgar Savisaar rääkis ajalehele Iltalehti, et paljud soovivad kodumaal tema surma, kuid ta ei kavatse elule alla vanduda. Poliitikul on hoopiski kavas hakata majutusteenust pakkuma.

Savisaar rääkis Hundisilma talus Iltalehtile oma kuuest parandamatust haigusest ja jala amputeerimisest, millega toime tulemine nõuab palju aega ja energiat ning et tal tuli eelmisel aastal koguni 60-70 päeva haiglas veeta.

«Paljud soovivad Eestis, et ma sureksin juba, kuid mul püsib hing sees. Ei ma kavatse surra,» muigas Savisaar.

Praegusest Eesti elust rääkides avaldas Keskerakonna endine juht arvamust, et Eestit juhib sajakonnast inimesest koosnev eliit, kelle suhtumine oma riiki ja ellu üldiselt  olevat samasugune, nagu see oli Eesti eliidil aastatel 1939-1940.

«Mõeldakse taas nii, et kui asjad lähevad väga hulluks, küll me siis saame viimased piletid lennukile või laeva,» rääkis Savisaar.

NATO poolt Eestile pakutavatest turvagarantiidesse suhtub Savisaar kahtlevalt. Ta ütleb, et NATO väed on küll Eestis olemas, aga kas need riiki ka kaitsevad, on iseküsimus.

Kui jutt läks lähitulevikule, avaldas Savisaar lootust, et temast saab hotellipidaja. «Minul on Keila-Joal maja, millest teen hotelli. Sellest tuleb väike butiikhotell, kus pole palju tubasid,» lubas ta.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles