Merele läinud kalastajad päästsid veest eaka mehe

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. juuli ennelõunal kalastasid Jüri Pilt, Ahti Talts ja Tarmo Last paadiga Pärnu lahel. Kuna ilmaprognoos lubas keskpäevast tuule tugevnemist, siis olid nad seadnud endale eesmärgiks jõuda enne seda sadamasse tagasi.

«Ühel hetkel märkasime, et umbes 300–500 meetri kaugusel on ühe paadi vöör kahtlaselt üleval ja ahtris toimetab keegi. Ei läinud kaua aega, kui paadis olnud vanem mees kaotas lainete tõttu tasakaalu ja kukkus vette,» rääkis Jüri Pilt.

Kohe katkestasid Jüri, Ahti ja Tarmo kalapüügi ja võtsid suuna ümber läinud paadi poole. Õnnekombel oli vette kukkunud kalastajal seljas päästevest, mis teda pinnal hoidis. Jüri, Ahti ja Tarmo aitasid õngetamiilidesse mässitud mehe oma paati ning keerasid seejärel õnnetusse sattunud paadi õigetpidi ja tühjendasid selle veest.

Nad viisid kalamehe ja tema paadi Pärnu sadamasse. Kuna ilm oli tuuline ja veetemperatuur Pärnu lahel maatuule tõttu madal, ei oleks õnnetusse sattunu iseseisvalt maale pääsenud ega pikalt vees vastu pidanud. Jüri Pildile anti elupäästja III klassi medal.

Päästeteenistuse aumärkide pidulik üleandmine.
Pildil on Jüri Pilt (patsiga, lühikese varrukaga valges pluusis) ja Tarmo Last.
Päästeteenistuse aumärkide pidulik üleandmine. Pildil on Jüri Pilt (patsiga, lühikese varrukaga valges pluusis) ja Tarmo Last. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Päästeamet tunnustab igal aastal nii tavakodanikke kui ka päästjaid, kes on näidanud üles hoolivust ja erakordset vaprust elu ja vara päästmisel või andnud märkimisväärse panuse päästevaldkonna arengusse. Tänavu austas päästeteenistuse aumärkide ja tänukirjade üleandmist oma kohalolekuga ka president Kersti Kaljulaid, kes annab üle 40 elupäästja medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles