Töörühm soovitab koolipäeva alguse kella üheksale nihutada (2)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Margus Ansu

Koolipäeva algus võiks nihkuda tund aega hilisemaks, keeld esimeses klassis kodutöid anda tuleks tühistada ning mitmes vahetuses õppimine peaks lubatud olema ainult hoolekogu loal, soovitab koolipäeva reguleeriva määruse uuendamiseks koos käinud töörühm.

Töörühma esimees, SA Kiusamisvaba Kooli tegevjuht Triin Toomesaare sõnul soovitab töörühm nihutada koolipäeva algus kogu Eestis tund aega hilisemaks, kirjutab ERRi uudisteportaal

Kodutööde osas tegi töörühm ettepaneku kaotada esimeste klasside kodutöökeeld, mis on ajale jalgu jäänud. «See tänane keeld tegelikult seab ka takistuse õpetajale, ta ei saa kasutada näiteks pööratud klassiruumi metoodikat, mis tähendab, et kodus õpitakse teatud materjalide alusel üks või teine väike asi selgeks ja koolis saab sellele läheneda hoopis teise nurga alt,» sõnas Toomesaar.

Samuti soovitas töörühm survestada koole ja omavalitsusi korraldama õppetööd üldjuhul ühes vahetuses ning kontrolltööde arvu paremini reguleerida. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles