Ukrainlase sõnul teenib ta Eestis kõrvitsaid koristades viie päevaga sama palga, mis kuuga kodumaal (25)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad
Kõrvitsad Foto: Ants Liigus

Töökäte puudus Eestis on tinginud selle, et kolmandatest riikidest pärit võõrtööjõu kasutamine on võrreldes eelmise aastaga tõusnud üle 60 protsendi.

Suur osa tulijatest on pärit Ukrainast ning töötavad hooajatöölistena, kelle puhul ei kehti nõue maksta vastava majandusala keskmist palka.

Kõrvitsate koristamine põllu pealt on suuresti käsitöö, sest iga neist tuleb eraldi noaga maha lõigata ja kärru visata, makstakse selle töö eest aga kolm eurot tunnis, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Kui paljud eestlased pole nõus selle raha eest kodustki välja tulema, siis ukrainlased on väga rahul ja teevad meelsasti töö ära, teiste hulgas näiteks 27-aastane Eduard Kolivoško, kelle sõnul teenib ta siin viie päevaga sama palga, mille ühe kuuga Ukrainas.

«Raha on võimalik ka Ukrainas teenida, aga praegu on selline aeg, et mul on siin mugavam,» rääkis Kolivoško ja lisas, et tahab endale Ukrainas korteri osta ja siis seal elada ja töötada.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles