Töötu: vanemat kui 40-aastast tööle ei võeta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa tööpakkumiste stend.
Töötukassa tööpakkumiste stend. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pärast koondamist mitu aastat tulutult tööd otsinud ja ennast kõvasti erinevatel koolitustel täiendanud 51-aastase mehe sõnul vanemaid kui 40aastaseid tööle võtta ei taheta.

Kuni tehase sulgemiseni Coca-Cola Tallinna tsehhis töötanud 51-aastane Aivar võttis end töötukassas arvele kohe järgmisel päeval pärast koondamisraha saamist ega mõelnud korrakski mingist väljateenitud puhkepausist, kirjutab Õhtuleht.

«Olen nende kahe aastaga käinud tööd küsimas peaaegu kümnes ettevõttes,» rääkis mees ja tõdes, et igal pool on jutt enam-vähem ühesugune. Kas öeldakse täitsa otse või natuke läbi lillede – et töökoht oli tegelikult juba enne kuulutuse töötukassasse jõudmist komplekteeritud ja asutuses töötavate inimeste käest võib kuulda, et seal töötab keegi juhtkonnale lähedal seisev inimene.

Paaris kohas öeldi Aivarile suu sisse, et ta on liiga vana, aga teiste töötutega konsulteerides sai selgeks, et 40 eluaastat on viimane piir, kus mingit tööd leida võib.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles