Eesti andis Vene spioonile elamisloa (18)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Petrov pühkis Eesti tolmu jalgadelt kolm päeva pärast vanglakaristuse lõppu tänavu 22. juulil, kui ta Tartu bussijaamast Saksamaale viivale lennule sõitis.
Mihhail Petrov pühkis Eesti tolmu jalgadelt kolm päeva pärast vanglakaristuse lõppu tänavu 22. juulil, kui ta Tartu bussijaamast Saksamaale viivale lennule sõitis. Foto: Erakogu

Avalikkus arvas, et ta istub Tartu vanglas viis aastat, ent oli tegelikult 11 kuuga prii. Pikalt Eestis FSB kasuks luuranud vene kodanikku Mihhail Petrovi (44) pole riigist välja saadetud, vaid ta liigub nüüd koos perega mööda Schengenit, taskus Eesti antud elamisluba.

Kui reeglina saadetakse kongist vabanenud Vene spioonid samal päeval üle Narva silla Eestist välja ning nad saavad sissesõidukeelu, siis Mihhail Petrovi käsi oli käinud hoopis teisiti. Viimased kuud on ta viibinud elukaaslase ja lastega Berliinis ja Portugalis. Ta teeb rohkem trenni, kui kunagi varem. Rahaga on kitsas, aga Vene vanglaga võrreldes on olukord roosiline.

Kogu loo võikski lõpetada kokkuvõttega humaansest riigist, kui poleks müriaadi vastuseta küsimusi. Näiteks see – kas ja millisel juhul saab Eesti elamisluba olla vahetuskaup eriteenistuse kokkuleppes tabatud spiooniga? Eriti sellisega, kel pole pealtnäha mingit alust elamisloaks?

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles