Tallinna Tehnikaülikooli lühend TTÜ vahetatakse TalTechi vastu välja (12)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikool.
Tehnikaülikool. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Tehnikaülikool võtab tänasest, 17. septembrist kasutusele uue lühinime TalTech, mis asendab seniseid erinevad lühendeid nagu TTÜ, TUT ja TTU.

«Tallinna Tehnikaülikool on viimase paari aasta jooksul läbinud suured muudatused nii töö- kui ka õppekorralduses, et olla talentidele sobilik kaasaegne õppe- ja töökeskkond, kus sünniksid ka edaspidi silmapaistvad teadustulemused ja tehnoloogilised lahendused Eesti ja maailma ees seisvatele väljakutsetele,» kommenteeris Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo.

Uue lühinime kasutuselevõtt ülikooli sajandal tegutsemisaastal märgib rektor Aaviksoo sõnul ülikooli jaoks ühe arenguetapi lõppu ja järgmise aastasaja saabumist. Lühinimi TalTech on ülikooli sees eri projektide puhul kasutusel olnud juba mõnda aega, kuid nüüd saab see värske kuju ja muutub ülikooli ametlikuks lühinimeks nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Ülikooli täispikaks nimeks jääb Tallinna Tehnikaülikool, TalTechist saab lühinimi.

«Meil on juba täna palju välisõppejõude ja tudengeid, meie uurimisrühmades on helgeid päid kogu maailmast. Selleks et püsida konkurentsis ja talente ka edaspidi meie ülikooli meelitada, nii kodust kui ka kaugemalt, tuleb rahvusvahelises võrdluses olla tugev ja väljapaistev. Jõuline ja eristuv nimi on küll ainult üks väike osa kogu identiteedist ja mainest, aga siiski oluline,»  kirjeldas Aaviksoo.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles